DSC02547.jpg

Bæredygtighed med solcelletag

Protan SolarPlatform letter solceller eller solpaneler monteret på tage, der er beklædt med Protan tagbeklædning. Valget af tagbeklædning afhænger af, hvilken type solpaneler der anvendes.

arrow_downward

Protan SolarPlatform

Den korrekte type og kvalitet af tagdækningen vælges ud fra, om der skal installeres el-producerende solpaneler eller termiske solpaneler. Disse kan integreres eller monteres uafhængigt.

Normalt monteres tagbeklædningen mekanisk, når der skal monteres solcelle- eller solcelleanlæg på taget. Til disse formål anvendes derfor en polyesterforstærket tagbeklædning af typen Protan SE.

 

Mørke og lyse tagbeklædninger har forskellige egenskaber

Strømproducerende solpaneler (fotovoltaiske - forkortet til PV) har den højeste effektivitet, når det er koldt. Lyse overflader reflekterer normalt sollys bedre end mørke farver.

Protans hvide tagbeklædning Protan Cool Roof og lysegrå Protan SE anvendes derfor primært, når der er planer om solpaneler til elproduktion på taget.

Protan Cool Roof har blandt de bedste solreflektionsværdier på markedet for denne type produkter og bidrager optimalt i et Protan Solar Roof tagsystem med PV paneler.

Termiske solpaneler omdanner solenergi til varme og bruges til at opvarme vand. Denne type solpanel har en højere effektivitet, jo varmere det er. Det er derfor en fordel at have mørke overflader, der absorberer så meget varme som muligt fra solen. Til dette anbefaler vi sort eller mørkegrå Protan SE tagbeklædning.