Rettvendt takløsning (1).jpg

Ingen mekanisk fastgørelse - kun ballast

Overdækkede vandtryksmembraner i tagkonstruktioner betegnes generelt som ballasttage. Membranen er således beskyttet mod direkte påvirkning fra klima- og temperaturudsving, rifter, punkteringer og andre mekaniske skader.

arrow_downward

Ballasttage

Membranen er således beskyttet mod direkte påvirkning fra klima- og temperaturudsving, rifter, punkteringer og andre mekaniske skader. Ballastmaterialet kan være betonplader, singels eller jord. Dette bliver så substratet for grøn vækst og planter på taget.

Membranen lægges løst og kræver ingen mekanisk fastgørelse til tagfladen - dermed er dampspærren ikke punkteret. Yderligere ballast i hjørner og kantzoner kan være nødvendigt i vejrbestandige områder. I sådanne tilfælde bør det overvejes at udskifte singels med betonplader, og i ekstreme tilfælde anbefales betonstøbning. Det er vigtigt, at den bærende konstruktion er designet til at bære vægten af ​​ballasten.

Det anbefalede produkt til enkelt ballasttage er Protan G. Membranen er rådbestandig, stabiliseret til at modstå UV-stråling, varme og mikrober. Til tagkonstruktioner, der er særligt udsat for belastning, anbefales det at bruge Protan GG, som er noget tykkere end Protan G.

Generelt ballasttagsystem

Ved en generel ballastopløsning placeres membranen oven på isoleringen. Taget bygges fra den bærende struktur opad med dampkontrollaget under, derefter isolering, Protans membran og ballasten ovenpå. Småsten eller plader bruges ofte som ballast. Pladen kan enten være i konstruktionen eller i isoleringen under membranen.

Et almindeligt ballasttagsystem egner sig ikke til daglig aktivitet eller trafik. Den er bedst egnet til tage, der ikke udsættes for unødig trafik udover normal vedligeholdelse og eftersyn. Denne løsning anvendes til både tunge bærende betonkonstruktioner og lette bærende konstruktioner med stålplader. Princippet er det samme for begge løsninger.

Den tunge konstruktion egner sig dog bedst til områder med meget fugt, mens den lette konstruktion er velegnet til f.eks. lager.

Omvendt tagkonstruktion

I en omvendt tagløsning placeres membranen under isoleringen. Membranen, isoleringen og ballasten er placeret oven på den bærende konstruktion i Protans omvendte tagsystem.

For at forhindre kuldebrodannelse eller fremmedlegemer i at trænge ind i isoleringen og derefter membranen, monteres isoleringspladerne med fals eller forskudt i to lag. Der skal være en tavle i byggeriet. Et adskillelseslag lægges ovenpå isoleringen som et beskyttende lag inden ballasten monteres. En migrationsbarriere forhindrer kontakt mellem isolering og membran.

Isoleringspladerne er ballasterede for at modvirke vind og løft.