Høj solreflektion reducerer behovet for køling

Høj solreflektion reducerer behovet for køling

Protan Cool Roof systemet bruger hvid tagdækning med en dokumenteret høj solreflektionsværdi, også kaldet SRI (Solar Reflectance Index), for at reducere behovet for intern køling af bygningen.

arrow_downward

Protan Cool Roof

En hvid tagflade med høje solreflektionsegenskaber giver en væsentlig lavere temperatur i en kompakt tagkonstruktion end mørkere farver. Protan Cool Roof er i praksis en hvid tagbeklædning med en dokumenteret høj solreflektansværdi (SRI - Solar Reflectance Index).

Det er derfor meget brugt til bygninger, hvor der er en bevidst tilgang til reflektion af sollys og temperaturen på taget, for eksempel til kølerum eller tage, hvor der skal installeres solpaneler.

Der er også flere bæredygtighedsfordele med et hvidt Cool Roof-tag: Høj solreflektionsværdi gør samtidig taget mere holdbart, reducerer bygningens energibehov i forbindelse med køling og modvirker opvarmning af byområder (Urban Heat Island Effect). I køligere klimaer kan det være hensigtsmæssigt at lægge hvid tagbeklædning foran friskluftindtaget til f.eks. aircondition, fordi temperaturen her vil være flere grader koldere end på resten af ​​overfladen.

Produktet, der anvendes i et Protan Cool Roof-tagsystem, er en hvid Protan SE som mekanisk eller som vakuumtag.

Protan Cool Roof er testet i overensstemmelse med ASTM C 1549-04 og ASTM C 1371-04a efter godkendte metoder af Cool Roof Rating Council (CRRC).