Rehabilitering af tage; Nyt tag over det gamle

Rehabilitering af tage; Nyt tag over det gamle

Alle tage skal fornyes før eller siden. Taget er bygningens vigtigste facade, og det er vigtigt, at alle funktioner vedligeholdes i hele bygningens levetid. Vandlækager forårsager store irritationer og kan give svampe- og rådskader med konsekvenser for brugerne og i værste fald nedetid.

arrow_downward

Tagrenovering: En vigtig investering for ejendomsejere

Tagrenovering er en proces, hvor nødvendige reparationer, forstærkninger eller udskiftninger udføres for at genoprette tagets funktionalitet og forlænge dets levetid. Denne proces er især vigtig for ældre bygninger eller nye bygninger, som er blevet påvirket af ekstreme vejrforhold. Her er nogle grunde til, hvorfor tagrenovering bør være en prioritet for ejendomsejere:

Tagrenovering er en proces, hvor nødvendige reparationer, forstærkninger eller udskiftninger udføres for at genoprette tagets funktionalitet og forlænge dets levetid. Denne proces er især vigtig for ældre bygninger eller bygninger der er blevet påvirket af ekstreme vejrforhold. Her er nogle grunde til hvorfor tagrenovering bør være en prioritet for ejendomsejere:

 • Energibesparende løsninger
 • Tagrekreative områder med grønne tage
 • Længere levetid for taget
 • Bæredygtige og miljøvenlige bygninger i by- og lokalmiljø

En profitabel mulighed for entreprenører

Som entreprenør indenfor byggebranchen er det vigtigt at være opmærksom på forskellige områder, hvor man kan tilbyde ydelser og skabe værdifulde muligheder. Tagrenovering er en sådanne mulighed, der kan være både rentabel og efterspurgt. Taget er en væsentlig del af enhver bygning, og der er mange grunde til, at kunder søger hjælp til taggenopretning. Her har du mulighed for at skabe gode og langvarige kunderelationer ved at skabe:

 • Energibesparende løsninger
 • Tagrekreative områder med grønne tage
 • Længere levetid for taget
 • Bæredygtige og miljøvenlige bygninger i by- og lokalmiljø
 • Inden gensigneringen starter

Før renoveringen starter

For at opnå et godt resultat ved renovering af et tag, er det afgørende, at alle elementer i tagkonstruktionen vurderes og forbedres evt. Der bør derfor på forhånd udføres en tilstandskontrol, som præciserer følgende:

 • Opfylder dit tag nutidens krav til isoleringstykkelse?
 • Er taget designet til øget snebelastning?
 • Er tagafvandingen tilfredsstillende dimensioneret?
 • Falder loftet tilfredsstillende?
 • Opfylder taget nutidens krav til brand?
 • Kan taget efterses og vedligeholdes sikkert?
 • Kræver nogen af ​​foranstaltningerne en ansøgning?

Specialprodukt til genopretning

Protan EX er en et-lags tagbeklædning og vores specialprodukt til renovering af tidligere stråtag. Den er udviklet til et nordisk klima og kan modstå temperaturudsving i tagfladen på mere end 100 grader. C. Denne et-lags tagdækning lægges over gammel tagbeklædning og kan monteres i al slags vejr. Den leveres med et bredt udvalg af færdige detaljer til de mest gængse løsninger. Vigtige detaljer til afløb, ventilationskasser, tagrender og rækværk sikrer tæthedsfunktionen på en sikker måde. I kombination med Protans profiltegning på skrå og buede flader kan en udvendig profil skabe dybde og liv i tagfladen. Dette er et rigtig godt alternativ til trekantede lægter og båndtag.

Metoder for rehabilitering af tage:

Rehab-Ballastert-tak-uten-tilleggsisolering.jpg
Ballasttage uden ekstra isolering
Rehab-Gammel-singel-fjernes-tilleggsisolering.jpg
Gammel singel fjernes, tilleggsisolering
Rehab-Tilleggsisolering-pa-betongunderlag.jpg
Rehab-Uten-tilleggsisolering-pa-betongunderlag.jpg
Uden ekstra isolering på betonunderlag
Rehab-Vakuumtak-med-tillegsisolering-pa-betongunde.jpg
Vakuumtag med ekstra isolering på betonunderlag

Tillægsisolering, u-værdi og fald

Tillægsisolering ved renovering af tag er formentlig den enkleste energibesparende foranstaltning med den korteste tilbagebetalingstid for en eksisterende bygning. I forbindelse med efterdækning af taget anbefaler vi, at dette overvejes. Med en forventet levetid på mindst 25 – 30 år er der lang tid til næste gang, det er gavnligt at gøre dette igen. Som en bonus vil indemiljøet også blive forbedret.

Protan hjælper gerne med U-værdiberegning og hældningskonstruktion for at forbedre afstrømningen på taget. Isoleringen kan lægges "ensartet", hvis der er fald i underlaget. Hvor underlaget er tilnærmelsesvis vandret, kan der tilbydes faldisolering. Faldisoleringen lægges mod lavpunktet og føres videre med faldforbedring mod afløb

Al isolering anvendt i forbindelse med tag eller membran skal opfylde krav til trykmodstand efter brug af overfladen. Yderligere isolering kan føre til øget snebelastning. For at undgå overbelastning af taget skal dette beregnes af en rådgivende ingeniør.

Efterisolering kan også skabe behov for at hæve kanter og brystninger. Det kan være en ansøgningskrævende foranstaltning og vi anbefaler derfor at koordinere dette med kommunen.

Ved tillægsisolering anvendes Protan SE sammen med den relevante migrationsspærre på samme måde som ved nybyggeri, afhængig af hvilken type isolering der anvendes. I de fleste tilfælde anvendes mineraluld som ekstra isolering ved renovering.

Kontakt os hos Protan - vi hjælper gerne med U-værdiberegning, hældningskonstruktion og tillægsisolering.