_EEW0450.jpg

Høj radonmodstand med Protan RadonSafe

Protan RadonSafe er en lufttæt og stærk radonmembran, der beskytter bygninger mod radongas fra bunden. Det er lovpligtigt at have radonsikring i nye bygninger, hvor folk skal opholde sig.

arrow_downward

Radonsperre

Protan RadonSafe er en stærk og luftæt radonmembran, der beskytter bygninger mod radongas fra undergrunden. RadonSafe, der er lavet af polyesterforstærket termoplastisk polyolefin, giver høj radonresistens ved at forhindre radongas i at sive op fra jorden.

Leddene på membranen svejses med varm luft, hvilket sikrer holdbarhed og tæt forsegling. Membraner, der er sammensæt på denne måde, er typisk langt mere lufttætte end dem uden svejsede led.

Hvis din bygning ikke er radonbeskyttet, er der ingen grund til at vente: Protan RadonSafe kan installeres året rundt i al slags vejr.

Hvorfor du skal have radonbeskyttelse?

Norge har en meget høj koncentration af ædelgassen radon i undergrunden. Målinger viser, at mange bygninger har en radonkoncentration i indendørsluften der ligger over det anbefalede niveau på 220 Bz/m2 fastlagt af den norske regerings regler om radonbeskyttelse.

Stråling, der udledes af radongas kan skade celler eller få dem til at dø samt skade DNA-molekyler i kroppen. Dette kan føre til mutationer og cancer. Den norske Kræftens Bekæmpelse har identificeret radongas som den største risikofaktor for lungekræft efter rygning.

Det er obligatorisk at lave en radonbarriere i alle nye bygninger hvor der vil være menneskeaktivitet.

protan_radonsperre_sveis.jpg

Få hurtig radonbeskyttelse

Ved at vælge Protan RadonSafe, kan du være sikker på, at din bygning har ordentlig radonbeskyttelse. Vi tilbyder også præfabrikerede færdige membraner der er tilpasset plantegningen for bygningen for hurtigst mulig levering.

Med standardlevering bliver protan RadonSafe leveret i 20-meters ruller, der er to meter brede og 0,8 millimeter tykke.

NO_Protan_908060_radon DK.jpg

 

Sintef-godkendt radonbeskyttelse

ProtanSafe kan bruges til beskyttelse mod radon i brugergrupperne A, B eller C.

Brugergruppe A: Membranen installeres i grundgraven på et jævnt underlag.
Brugergruppe B: Membranen installeres på en udjævnet base af isolering.
Brugergruppe C: Membranen installeres på en afrettet betonplade eller lignende.

Protan RadonSafe har tilbehør, der sikrer at svære områder nemt kan forsegles under installation. Disse inkluderer:

Præfabrikeret indvendigt hjørne i radonmembran.

Præfabrikerede rørgennemføringer i radonmembran i flere størrelser.

Radonsuger.

Radon sump, der fungerer som afløb til at bortlede vand i byggeperioden og eventuel udsugning i hele bygningens levetid.

Fakta om radon

Radon (Rn 222) er en radioaktiv, usynlig og luftfri ædelgas, der dannes af uran. Uran findes naturligt i mange bjerge og sten, for eksempel alunskifer, granit og granitisk gnejs.

Uran er radioaktivt og nedbrydes meget langsomt med en halveringstid på 4 milliarder år. Over tid bliver uranium nedbrudt til, blandt andet, radon. Radon nedbrydes derimod hurtigt til restprodukterne vismut, polonium og bly med en halveringstid på 3,8 dage. Det er overgangen fra radon til restprodukter der er farligt for mennesker.

Fordeler med Protan RadonSafe

100% stamt.
God holdbarhed og sikker montering.
Stærke og homogene led.

Monteret i alle vejrforhold.
Svejs med varmluft.
Godkendt i alle brugergrupper.

Radongassen trænger let igennem selv de mindste revner og utætheder. Da den er usynlig og lugtfri, er der ingen fysiske tegn på, at koncentrationen er farlig høj. Det er derfor yderst vigtigt, at radonsikring udføres af erfarne og dygtige installatører. Vi anbefaler at bruge radonfugemasse i installationen.

SINTEF-godkendt radonspærre

Protan RadonSafe kan bruges til beskyttelse mod radon i brugsgruppe A, B og C. Det har

Anvendelsesgruppe A: Membranen placeres i byggegruben på et jævnt underlag.
Anvendelsesgruppe B: Membranen placeres på et udjævnet underlag af isolering.
Anvendelsesgruppe C: Membranen placeres på en færdigudjævnet betonplade eller lignende.

Protan RadonSafe har tilbehør, der sikrer, at vanskelige detaljer let forsegles under installationen. Dette omfatter:

Præfabrikeret indvendigt hjørne i radonmembran.
Præfabrikerede rørgennemføringer i radonmembran i flere dimensioner.
Radon absorption.
Radonbrønd, der fungerer som et afløb, der bortleder vand i byggeperioden og eventuelt udtømmer det i bygningens levetid. 

Fakta om radon

Radon (Rn 222) er en radioaktiv, usynlig og lugtfri ædelgas, der kontinuerligt dannes af uran. Uran forekommer naturligt i mange af vores bjergarter, såsom alunskifer, granit og granitisk gnejs.

Uran er radioaktivt og nedbrydes meget langsomt med en halveringstid på fire milliarder år. Over en længere periode nedbrydes uran til blandt andet radon. Radon nedbrydes til gengæld hurtigt til restprodukterne bismuth, polonium og bly med en halveringstid på 3,8 dage. Det er overgangen fra radon til restprodukterne, der er skadelig for mennesker.